Facebook kampánytípus
Pacsi Dina

Pacsi Dina

Hogyan gyűjts követőket az Instagramon? 4 egyszerű követőszerző módszer

Úgy fest végre az Instagram is elterjedni látszik a kisebb cégek között is. A Facebook algoritmus változása óta olyan lehet ez a platform, mintha szűz hóba lépnél: új lehetőségek, új közösségek és nyitottabb követők. Az Instagram egy rendkívül jó márkaépítő eszköz, amit igenis érdemes használni. Hidd el, a követőszerzés Instagramon nem is olyan nehéz!

Követőszerzés Instagramon - 4 egyszerű lépés a releváns követőkért

Az én meglátásom szerint az Instagramon a marketing sokkal egyszerűbb, mint bármelyik másik közösségi média oldalon. Két fontos pillére van: gyárts nagyon jó tartalmat és szerezz releváns követőket. Ebben a cikkben most a követőszerzés témakörét járjuk körbe. Én meghatároztam 4 egyszerű lépést, amit mindenképp át kell gondolnod ahhoz, hogy aztán megtalálhasd a releváns követőbázisodat.

  1. Határozd meg a legfontosabb versenytársaidat
  2. Határozd meg a célközönségedet (terület, érdeklődés, stb)
  3. Határozd meg a legfontosabb hashtageidet, amiket a célközönséged nagy valószínűséggel követ.
  4. Határozd meg azokat a hashtageket, amiket a célközönséged használ

Miután ez mind megvan, bele is vághatsz a kemény munkába.

ÍGY CSINÁLD!

1. Csaklizd el a versenytársad követőit

Az instagram egyik nagy áldása, hogy tudsz kukkolni a versenytársaidnál. És ha már ott vagy, akkor rögtön el is csaklizhatod őket.  Jó-jó, ez persze nem igazi lopás, ne aggódj! Olyan ez, mint egy bányászat, ahol a versenytársak követői az értékes források. A legegyszerűbb módszer, amikor rákeresel a versenytársadra, megnyitod a követőit, és egyesével beköveted a Follow gombbal őket. Így tulajdonképpen olyan embereket tudsz megtalálni, akik valószínűleg a Te termékeid iránt is érdeklődnek.

Instagrem követőszerzés

2. Pontos célközönség – lassú, de biztos növekedés

A második módszer, hogy a posztjaidat a meghatározott célközönségnek hirdeted. Ez például tök jó meg minden, de persze egy jóval lassabb út. Releváns követőket fogsz szerezni, ez tény, de bizony nem kevés pénzedbe fog kerülni mire felépítesz egy stabil követőbázist, ha csak ezzel a módszerrel próbálkozol.

3. Hashtagekben az erő

A harmadik verzió, hogy meghatározod a cégedre jellemző legfontosabb hashtageket, amivel megtalálhatnak az Instázók. Ezekről az én instámon már találsz néhány gyűjtést, de persze mindenkinek saját magának kell meghatároznia a hozzá illeszkedő szavakat. Nekem ezek olyan szavak, mint #onlinemarketingtippek #magyarmarketingblog #marketingtippek stb.

A hashtagek igazából az insta keresőszavai, ami alapján megtalálnak téged az érdeklődők. Picit olyan ez, mint a kulcsszókutatás. A jól meghatározott hashtagek csodákra képesek.

Mi az a #hashtag?

A hashtag nem más, mint egy címke. Azáltal, hogy használod, felcímkézheted vele a tartalmaidat. Az instagram ezen az alapon működik, így válnak kereshetővé a tartalmak. A hashtageket először a twitteren és weboldalakon használták, azóta pedig számos közösségi felületen találkozhatunk velük. Az Instagram mellett egyre fontosabbá válnak a Facebookon is.

4. Keresd magad!

Nah de ezeket a hashtageket nem csak a posztod alatt kell ám használni. Ha a keresőben rákeresel egy-egy hashtagre, akkor azok használóit is be tudod követni. Pl. ha Te anyukáknak készítesz termékeket, akkor neked ilyen hashtagek lehetnek az #anyavagyok #anyaság #egyéves #kétéves #fiamvan #lányomvan stb… Az insta ebben nagy segítség, mert mikor írod a posztot a képhez, és elkezded leírni a hashtaget, rögtön mutatja is, hogy hányszor használták már. Emellett plusz ötleteket is szerezhetsz a lenyíló menüből

Követőszerzés Instagramon

Ha most indulsz az Instagramon, a folyamatos tartalomgyártás mellett ezeket a módszereket bátran alkalmazhatod. Persze mindez csak akkor fog tartós sikert nyújtani, ha a tartalmaid naprakészek és relevánsak. Használd az IGTV-t, a Storiest és a Posztolást is, mert ezek színesebbé és láthatóbbá teszik az oldalad.

A fenti módszerek betonbiztosak (egyelőre), de azért elég sok energiát igényelnek. Én két nap után ínhüvelygyulladást kaptam a sok nyomkodástól, szóval gyorsan elkezdtem tesztelni az alternatív módszereket. Ezekről a következő cikkben olvashatsz.

Poszt megosztása:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn